Please use this identifier to cite or link to this item: https://cir.cenieh.es/handle/20.500.12136/1381
Title: Abric Pizarro (Àger, Lleida): un nou jaciment del Paleolític Mitjà al Prepirineu oriental
Authors: Vega Bolivar, Susana
Samper Carro, Sofía
Pizarro Barberà, Jezabel
Mora Torcal, Rafael
Martínez Moreno, Jorge
Benito-Calvo, Alfonso
Keywords: Abric Pizarro;Homo neanderthalensis;Mosterià;Prepirineu sudoriental
Issue Date: 2018
Publisher: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Citation: Actes de les Primeres Jornades d'Arqueologia i Paleontologia de Ponent, Balaguer i Lleida, 17 i 18 d’abril de 2015: 32-39 (2018)
Abstract: Els darrers 30 anys les serralades del Prepirineu d’Osca i Lleida s’han convertit en un indret privilegiat per investigar la presencia neandertal a la Península Ibèrica. A l’actual nombre d’assentaments mosterians a l’aire lliure, abrics i coves situats en les serres marginals/exteriors de Lleida i Osca, hi afegim la presentació de la seqüència inèdita de l’Abric Pizarro. Aquest jaciment es va localitzar l’any 2009, dins una petita vall transversal dels Aspres de la Noguera. S’ha intervingut una superfície de 20 m2 i s’han identifi cat almenys dues unitats arqueològiques -M i P-, amb abundants restes lítiques i òssies ben conservades. Els resultats cronomètrics preliminars adscriuen aquestes ocupacions al fi nal del MIS4/ inici del MIS 3, i són rellevants per caracteritzar aquest període poc conegut de la història dels neandertals que van viure en el vessant sud-oriental dels Pirineus.
URI: http://cir.cenieh.es/handle/20.500.12136/1381
Type: Book chapter
Appears in Collections:Geocronología y GeologíaItems in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.